دوربین مداربسته
تاریخچه دوربین مداربسته:
در سال 1942 شرکت زیمنس آلمان نخستین سیستم مداربسته را توسط مهندس والتر بروچ طراحی کرد و از آن برای مشاهده پرتاب موشک v2 استفاده شد و در آمریکا برای نخستین بار از دوربین مداربسته برای جلوگیری از جرایم در اماکن عمومی استفاده شد و این روند به سرعت در تمامی جهان پیشرفت داشت تا تا اموروزه مشاهده می شود که دوربین مداربسته کاربرد فراوانی در تمامی سازمانها داشته و به خوبی از نقش آن آگاه هستیم.
انواع دوربین های مداربسته
بطور کلی دوربینهای مداربسته به دو دسته پرکاربرد در نوع دیجیتالی و نوع آنالوگ ساخته می شوند.
دوربین های دیجیتال تصاویر را با کیفیت تر از دوربین های آنالوگ ضبط می کنند کیفیت تصویر این دوربینها با مگا پیکسل مشخص می شود.
دوربین های آنالوگ نیز تصاویر خوبی را با مشخصه TVL (تی وی لاین) عرضه می دارند و بخاطر قیمت مناسبشان انقلابی در عرصه دوربین های مداربسته به وجود آورده اند.
دوربین ها در اواع زیر ساخته و عرضه می شوند:
-دوربین Bullet: دوربین هایی با پایه نصب شونده روی دیواری هستند .
-دوربین Dome: این دوربین ها به دوربینهای سقفی نیز معروفند.
-دوربین Box: نام دیگر این دوربینها دوربینهای صنعتی می باشد.
-دوربین PTZ: این دوربینها را میتوان از راه دور کنترل نمود و دارای چرخش عمودی و افقی و زوم هستند.
-دوربین Speed Dome : این دوربینها دارای امکان چرخش در راستای عمود و افقی بوده و قابل برنامه ریزی برای حرکتند.
-دوربین های مینیاتوری : دوربین های بسیار کوچکند و بیشتر به صورت مخفی در اماکن نصب می شوند.
-دوربین های رم خور : این دوربین ها همانطور که از نام آنها مشخص است رم خور هستند و نیاز به دستگاه ضبط کننده جدا ندارند و دارای مزایا و معایب خاصی اند.
انواع دستگاه های ضبط کننده:
DVR : دستگاه ضبط کننده دیجیتال بوده که دوربینهای آنالوگ را میتوان به آن نصب کرد و دارای امکانات برنامه ریزی و انتقال تصویر می باشد.
NVR : دستگا ضبط کننده ای است که دوربینهای آنالوگ را به آن متصل کردهو روجی آنالوگ و دیجیتال را از این دستگاه میتوان گرفت و دارای کیفیت تصویر خوب و قابلیت انتقال تصویر می باشد.
VCR : جزء اولین دستگاه های ضبط کننده تصاویر است که تصاویر را روی نوار ضبط میکرد و امروزه جای خود را به دستگاه DVR داده است.
وسایل جانبی جهت ننصب یک سیستم مداربسته:
– کابل تصویر
– کابل تغذیه دوربین
– حافظه جانبی
– فیش BNC
– فیش نری و مادگی پاور دوربین
– باکس مخصوص دستگاه ضبط کننده
– باکس مخصوص دوربین ها
توضیحات تکمیلی:
دوربین های مداربسته در انواع دید درشب ، با لنز ثابت ، با لنز متغییر و دارای خاصیت تنظیم نور هستند .در انتخاب سیستم مداربسته خود باید همه جوانب از جمله انتخاب دوربین مناسب برای محل و دستگاه ضبط کننده مناسب برای دوربین های خود دقت کنید تا بتوانید کیفیت مورد قبولی را از تصاویر داشته باشید.